Seo kindercoachopleiding

Home/Seo kindercoachopleiding

Seo kindercoachopleiding

Ben jij een ouder, leerkracht of gewoon iemand die kinderen vakkundig wil leren coachen?  Dan is deze opleiding voor jou. De opleiding is praktisch en ervaringsgericht.

Je wordt stevig begeleid om een professional te worden die graag kinderen coacht.  Alle thema’s en tools worden doorgewerkt en je krijgt per dag opdrachten mee om in de tussenliggende weken uit te voeren. Natuurlijk krijg je hierdoor zelf een positieve boost in je persoonlijke ontwikkeling. Spreekt dit je aan? Bel dan even of stuur een mail en laat je verder informeren.

“Doen waar je echt iets aan hebt!”

Alles wat je tijdens de opleiding leert, ervaart en doet kan je direct toepassen in de praktijk. In groepen, klassen en individueel.

Meer dan ooit is er vraag naar professionals die kinderen en volwassenen kundig begeleiden naar een betere balans tussen verstand en gevoel, naar een optimaler sociaal-emotioneel functioneren.

Wij stellen enorme hoge eisen aan onze kinderen en aan onszelf. We staan bloot aan veel prikkels, willen goed presteren en leven in een hoog tempo. Dit geldt ook voor kinderen. Dat is een gegeven. De vraag is nu:”Hoe kunnen we hier zo goed mogelijk mee omgaan? Hoe kunnen we dat kinderen leren?”.

De opleiding

Eén van de speerpunten van de opleiding is dat je een kind basisrust leert creëren zodat hij goed om kan gaan met zijn kwaliteiten.  Je leert hoe je steun en hulp biedt in de vorm van praktische oefeningen en hoe je alle elementen uit de succesvolle training “Ik ben ik, jij bent jij – belangrijk zijn we allebei” © eenvoudig in kan zetten. Op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling leer je technieken en verwerf je inzichten om kinderen en jongeren in hun zelfbewustwording te stimuleren. Dit kan je preventief inzetten in groepjes of met een kind individueel.
Een Seo – kindercoach moet breder dan zijn kader durven en kunnen kijken en werken vanuit een integrale visie.

Waar werken we aan?

  • een ontspannen leersfeer creëren
  • kinderen helpen beter en bewuster in de wereld te staan en weerbaar te maken
  • koppeling tussen hoofd en gevoel wat zich uit in het handelen
  • ruimte en rust in het hoofd en het fysieke systeem
  • de tijd leren nemen
  • weer aandacht voor elkaar creëren
  • verbinding aangaan
  • blij en dankbaar te zijn
  • leren zeggen en vragen wat ze bedoelen,
  • en nog veel meer

Eén van de thema’s waar kinderen veel succes mee scoren is  “IK KAN HET,  IK WIL HET,  IK DOE HET”©

Voor welke kinderen?

Een Seo kindercoach werkt met alle kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om zwaardere hulpverlening te voorkomen. Dus preventief. Te boos, te dwingend, verlegen, te stil, teruggetrokken, faalanstig, met teleurstelling en verdriet om leren gaan, leren doorzetten, vriendschappen sluiten en behouden etc. Ook voor kinderen die op groeien in een speciale situatie bijv. patchworkgezin, twee vaders, twee moeders, langdurig zieke ouder, brusje en dan hun eigen plekje moeten leren vinden. Voor iedere jongen en meisje dat gehoord, gezien en begrepen wil worden.

Voor wie is de opleiding geschikt?

Ouders, coaches, leraren, gedragsspecialisten, therapeuten en begeleiders van GGZ en Centrum Jeugd en Gezin, psychologen, pedagogen, mantelzorgers, intern begeleiders, remedial teachers, schoolcoaches. Iedereen die te maken heeft met opvoeding en onderwijs.

Opbouw van de opleiding

De Seo kindercoachopleiding is een ervaringsgerichte praktische opleiding. Tussen de lesdagen in werk je de oefeningen met kinderen en jongeren uit in je praktijk en | of school, waardoor je ruime ervaring opdoet. Je ziet daardoor wat effect heeft, wat goed gaat en wat nog beter kan. Reflectie en feedback is een essentieel en effectief middel. De basis wordt gevormd aan de hand van centrale thema´s.

Het geheel wordt afgesloten met een individueel gesprek en een certificaat.

De Opleiding Seo kindercoach is officieel erkend door het CRKBO.  Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Daarmee geeft het CRKBO aan, dat het aanbod van de Opleiding Seo kindercoach aan haar kwaliteitseisen voldoet. Bovendien is de Opleiding vrijgesteld van BTW

Data

We werken vijf keer twee dagen. Tussendoor een aantal webinars.

20 en 21 april 2018

1 en 2 juni

6 en 7 juli

7 en 8 september

5 en 6 oktober

Heb je vragen? Bel of mail even.

Kosten

€ 1500,00 voor de tien lesdagen

inclusief de gratis webinars.

Locatie

Den Haag of Maassluis

Deelnemen

Stuur een mailtje of bel me even 06-42325316

Neem contact op

Seo +

Seo + is het verdiepingsdeel na de Kindercoachopleiding om jezelf en je werk zichtbaar te maken en succesvol te zijn.

4 dagen 1x in de 2 à 3 weken 9.30 – 15.00uur

Voor wie?: Coaches die de Seo kindercoachopleiding hebben afgerond
Data: stellen we met elkaar vast
Kosten: € 795,00
Locatie: Den Haag of Maasluis
Deelnemen: Stuur een mailtje of bel me even 06-42325316