Opleiding kinderyoga docent

Home/Opleiding kinderyoga docent

Opleiding kinderyoga docent(e)

Je krijgt zelfvertrouwen en plezier door yoga . Yoga leert kinderen omgaan met hun onzekerheden en maakt ze bewuster van hun eigen plek in de wereld.

Kinderyoga zorgt o.a. voor:

 • rust en concentratie
 • balans en veerkracht
 • harmonie en verbinding
 • lichaamsbewustzijn en ontwikkeling zintuigen
 • meer zelfwaardering en zelfvertrouwen
 • werkt lichamelijk, mentaal en emotioneel

Hoe ziet de kinderyoga opleiding er uit?

We werken meestal binnen, maar ook een aantal keren lekker in de buitenlucht op strand/duin, het platteland en het bos. Het is erg leuk om zelf te ervaren hoe het is om buiten oefeningen te doen. Kinderen houden van ontspannen, ontdekken en leren. Het ontwikkelen en prikkelen van de zintuigen hoort daar bij.

We beginnen met een les voor onszelf. Deze les gaan we “ontleden” en vertalen naar een yogales voor kinderen. Je leert herkennen hoe een les in elkaar zit en hoe je die zelf op kan bouwen. Door het doen en met elkaar bespreken krijg je voeling met de doelgroep (kinderen), de leeftijdsgroep en de yoga die voor hun geschikt is. Dit wordt aangevuld met theorie. De lesdagen zijn binnen, maar ook buiten gaan we ervaren wat je met yoga voor kinderen kan doen.

De opleiding ronden we af met een opdracht of werkstuk. Je kiest een onderwerp wat jouw interesse heeft, dat werkt het meest effectief (het onderwerp bespreken we samen).

Uitgangspunt “De stip”

Het prachtige kinderboek “De stip” van Peter H. Reynolds  is het uitgangspunt van onze opleiding. Altijd kijken naar wat er kan, wat er mogelijk is. Durven ervaren betekent dat je het kind in alle opzichten prikkelt en op zachte wijze uitdaagt. En dat geldt ook voor jou als aankomende kinderyogadocent. De opleiding geeft je verdieping en aanvulling zodat je met plezier leuke en verantwoorde lessen kan geven.

Je leert:

 • ademhalings technieken toepassen
 • welke asana’s (oefeningen) wel en niet doen gezien de leeftijd
 • didactiek – goede, leuke en verantwoorde lessen ontwikkelen
 • achtergrond yoga
 • leeftijdsgroepen kinderen en moeder – kind yoga

Het geheel wordt afgerond met certificaat Kinderyoga docent(e).

Voor wie?

Moeders,  vaders, leerkrachten,  studenten, kinderfysiotherapeuten, coaches, speltherapeuten, pedagogen, remedial teachers en jeugdverpleegkundigen de opleiding.

Data

8 lesdagen + 1 terugkomdag 

Zaterdagen:

10 maart 2018

7 april

21 april

19 mei

9 juni

30 juni

16 september

7 oktober

datum terugkomdag plannen we met elkaar in.

Tijd: 9.00  – 14.00uur

Kosten

€ 875,- incl. opleidingsmap, koffie en thee

Locatie

Den Haag

Deelnemen

Stuur een mailtje of bel me even 06-42325316

Neem contact op

Tip

Ga naar je werkgever en vraag of hij je opleiding wil vergoeden. Waarom? Om dat jij laat zien dat je je wilt ontwikkelen en er iets voor over hebt om dat daadwerkelijk te doen. Dat betekent voor de school of het bedrijf waar je werkt meer gemotiveerde arbeidskrachten en dat betekent minder uitval. Geen valse schaamte dus, laat zien wie je bent. Doen!