Kindercoachopleiding

Kindercoachopleiding Leren is Zijn

Ben jij een ouder, leerkracht of gewoon iemand die kinderen vakkundig wil leren coachen?  Dan is deze kindercoachopleiding voor jou. De opleiding is praktisch en ervaringsgericht.

Je wordt stevig begeleid om een professional te worden die graag kinderen coacht.  Alle thema’s en tools worden doorgewerkt en je krijgt per dag opdrachten mee om in de tussenliggende weken uit te voeren. Natuurlijk krijg je hierdoor zelf een positieve boost in je persoonlijke ontwikkeling. Spreekt dit je aan? Stuur een mail en laat je verder informeren.

“Doen waar je echt iets aan hebt!”

Alles wat je tijdens de opleiding leert, ervaart en doet kan je direct toepassen in de praktijk. In groepen, klassen en individueel.

Meer dan ooit is er vraag naar professionals die kinderen en volwassenen kundig begeleiden naar een betere balans tussen verstand en gevoel, naar een optimaler sociaal-emotioneel functioneren.

Wij stellen enorme hoge eisen aan onze kinderen en aan onszelf. We staan bloot aan veel prikkels, willen goed presteren en leven in een hoog tempo. Dit geldt ook voor kinderen. De vraag is nu:”Hoe kunnen we hier zo goed mogelijk mee omgaan en hoe kunnen we dat kinderen leren?”.

Inschrijven Kindercoachopleiding

“IK KAN HET

IK WIL HET

IK DOE HET”©

De kindercoachopleiding

Eén van de speerpunten tijdens de opleiding is dat je een kind basisrust leert creëren, zodat hij goed om kan gaan met zijn kwaliteiten.  Je leert hoe je steun en hulp biedt in de vorm van praktische oefeningen en hoe je alle elementen uit de succesvolle training “Ik ben ik, jij bent jij – belangrijk zijn we allebei” © eenvoudig in kan zetten. Op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling leer je technieken en verwerf je inzichten om kinderen en jongeren in hun zelfbewustwording te stimuleren. Dit kan je preventief inzetten in groepjes of met een kind individueel.

Een kindercoach moet breder dan zijn kader durven én kunnen kijken en werken vanuit een integrale visie.

Voor welke kinderen

Als kindercoach werk je met alle kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om zwaardere hulpverlening te voorkomen. Dus preventief. Te boos, te dwingend, verlegen, te stil, teruggetrokken, faalangstig, met teleurstelling en verdriet om leren gaan, leren doorzetten, vriendschappen sluiten en behouden etc. Ook voor kinderen die op groeien in een speciale situatie bijv. patchworkgezin, twee vaders, twee moeders, langdurig zieke ouder, brusje en dan hun eigen plekje moeten leren vinden. Voor iedere jongen en voor ieder meisje dat gehoord, gezien, geaccepteerd en begrepen wil worden.

Waar werken we aan

 • een ontspannen leersfeer creëren
 • kinderen helpen beter en bewuster in de wereld te staan en weerbaar te maken
 • koppeling tussen hoofd en gevoel wat zich uit in het handelen
 • ruimte en rust in het hoofd en het fysieke systeem
 • de tijd leren nemen
 • weer aandacht voor elkaar creëren
 • verbinding aangaan
 • blij en dankbaar te zijn
 • leren zeggen en vragen wat ze bedoelen,
 • en nog veel meer

Eén van de thema’s waar kinderen veel succes mee scoren is  “IK KAN HET,  IK WIL HET,  IK DOE HET”©

Voor wie is de opleiding geschikt

Voor iedereen die kinderen een warm hart toe draagt en te maken heeft met opvoeding en onderwijs.  Dus beste ouders, coaches, leerkrachten, gedragsspecialisten, therapeuten, begeleiders van GGZ en Centrum Jeugd en Gezin, psychologen, pedagogen, mantelzorgers, intern begeleiders, remedial teachers, schoolcoaches en artsen weet je welkom!

Opbouw van de opleiding

De Leren is Zijn kindercoachopleiding is een ervaringsgerichte praktische opleiding. Tussen de lesdagen in werk je de oefeningen met kinderen en jongeren uit in je praktijk en | of school, waardoor je ruime ervaring opdoet. Je ziet daardoor wat effect heeft, wat goed gaat en wat nog beter kan. Reflectie en feedback is een essentieel en effectief middel. De basis wordt gevormd aan de hand van centrale thema’s.

Het geheel wordt afgesloten met een individueel gesprek en een certificaat.

De opleiding kindercoach is officieel erkend door het CRKBO, Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Daarmee geeft het CRKBO aan, dat het aanbod van de opleiding kindercoach aan haar kwaliteitseisen voldoet. Bovendien is de opleiding vrijgesteld van BTW.

CRKBO docent Kindercoachopleiding

Data 2021

We werken vijf keer twee dagen, op vrijdag en zaterdag.

 • 12 en 13 februari
 • 12 en 13 maart
 • 16 en 17 april
 • 21 en 22 mei
 • 18 en 19 juni

Kosten

€ 1875,00

inclusief heerlijke lunch, koffie en thee, opleidingsmap

Locatie

Bij de buurvrouw – koffie- en theeschenkerij
Oostgaag 18a
3155 CG Maasland

locatie kindercoachopleiding

Deelnemen

Inschrijven
Coachopleiding vervolg

Vervolgopleiding kindercoaches

De vervolgopleiding geeft je een stevige verdieping waardoor je nog veel gerichter met kinderen en hun ouders leert werken. Het geeft je specifieke tools en je ontwikkelt in korte tijd extra zicht waardoor je veel dieper leert kijken. Je leert daardoor nog adequater en verfijnder coachen.

In twee modules breid jij je expertise uit met:

 1. Systemisch werken in het opvoedveld
 2. SchoonSchip!

Voor wie: Coaches die de kindercoachopleiding hebben afgerond
Kosten: € 895,00
Locatie: Maasland

Data 2021

De cursus vindt plaats op vrijdag en zaterdag, te weten:

 • 5 en 6 maart
 • 9 en 10 april
 • 8 mei
Direct aanmelden

“…Wat is dat gaaf! Door deze opleiding ben ik zoveel bewuster en heb ik zo enorm veel plezier in wat ik samen met de kinderen op een dag leer. Het geeft mij zoveel lol. Het mooie is dat het ook als cadeautjes weer naar me retour komt. Eén van mijn leerlingen verzuchtte dat hij wel zijn hele leven op school wil zitten.”

Daniela Smeman - ouder en leerkracht, De Bras Den Haag

Het steeds terugkomen bij jezelf zet je aan het denken en geeft je het idee dat je het zelf doet. Het verandert je, je kan niet meer terug. Het verandert je echt! Janneke zegt ook steeds ‘ Jij weet het’, dat geeft vertrouwen. En het klopt.. je weet het allang!

Brigitte Jansen - moeder, oma, kinderyogadocent en leerkracht, kleutergroep

Ik heb ontzettend genoten van de wijze waarop jij geheel authentiek de opleiding tot kindercoach verzorgt. Je hielp ieder van ons vanuit onze
eigen kracht de vaardigheden eigen te maken om een écht goede kindercoach te worden.

Door ons zelf het traject te laten doorlopen van de coaching wéten wij nu welke stappen een kind doorloopt en bovendien mochten we daardoor zelf ervaren hoe het is om een steviger fundament te krijgen door die coaching.

Je hebt me zó ontzettend veel kennis, ervaring en vertrouwen meegegeven dat de drempel om nu zelf als kindercoach aan de slag te gaan geheel is weggenomen. Wat je bij jou leert is niet uit een boekje te halen, wat een rijkdom!

Sabine - vestigingsmanager, Compananny kinderdagverblijf

EYE openers
“Janneke heeft met de uiterste precisie mij begeleid en opgeleid tot kindercoach. Met grote toewijding brengt zij haar kennis over waar ik bij elke les eye openers meekreeg wat ook een heldere kijk op mezelf gaf. Ik voel mij vrijer en gesterkt door deze kennis.
Dank je wel Janneke voor deze fijne opleidingstijd samen met jou!”

Lisette Koster - ouder en onderwijsassistent, De Keerkring Zoetermeer

“De opleiding is voor mij een ware ontdekkingsreis en gaat fantastisch samen op met mijn werk met kinderen met dyslexie!”

Elly Exalto - ouder en oprichter, De Letterboom

“Je zit onder de ijsberg en daarom raakt de training het kind en gebeurt er wat. En dat is bij elk kind weer anders.”

Ingeborg Verhagen - leerkracht en coach , Baboesjkacoaching

“Een opleidingsdag bij Janneke geeft me energie, inspiratie, ik voel me gehoord en er toe doen, af en toe ook confronterend en emotioneel, maar al met al heel erg de moeite waard!

Suzanne van Haaster - ouder en leerkracht, Paradijsvogel

“Leerzaam tot in de kern van mijn hart”

Somia Hamdaoui - ouder, 3 dochters

“Op een simpele manier zo diep te kunnen komen en zo’n verandering tot stand te brengen. Dat vind ik een geschenk.”

Patricia Toussaint - ouder en kindercoach, 2 Bee Happy

Eén opleidingsdag bij Janneke heeft me meer gegeven dan mijn hele master SEN. De kindercoachopleiding is praktisch. Ik kan nu eindelijk goed aan de slag.

Anoniem