Familieopstellingen

Home/Familieopstellingen

Familieopstellingen

Een goede opstelling maakt duidelijk welke dynamiek de werkelijkheid heeft en geeft verhelderend inzicht

In deze tijd wint systemisch werk terecht aan populariteit.  Het meest bekend zijn de familieopstellingen,  ongeveer 30 jaar geleden ontwikkeld  door Bert Hellinger.

Het opstellingenwerk is een effectieve methode om dingen te weten te komen over je eigen plek in een familie, (werk-)relatie of een organisatie. Het is een soort tableau vivant: een levend schilderij van een familie, team of organisatie. De vraagsteller | cliënt kiest anderen uit om personen of elementen in dat schilderij te representeren. Via de representanten krijgen we zo helder zicht op een probleem of vraag.

Wanneer kan je het goed gebruiken?

Opstellingenwerk kan je in elk systeem goed gebruiken. Bijvoorbeeld in je gezin, je praktijk, je school, je afdeling, voetbalclub of een organisatie. Het kan zijn dat je met regelmaat tegen dezelfde dingen aanloopt, jij de overtuiging hebt dat dingen echt niet kunnen veranderen in je leven, of bepaalde voorvallen | patronen in families meerdere malen terugkeren of de relatie tussen  jou en een van je ouders niet lekker loopt. Een recent voorbeeld: op een bedrijf werd een bepaalde vacature steeds voor korte duur ingevuld, iedere keer vertrok de werknemer die op die plek zat en zagen collega’s en klanten een ander gezicht. Dit zorgde voor onzekerheid en had invloed op de samenwerking van het overig personeel. Op zulke momenten is een opstelling uitermate verhelderend en kan er daadwerkelijk een oplossing komen, zodat er een nieuwe blik komt op de toekomst.  Ik vind het prachtig werk en ben dankbaar dat ik via deze methode mag en kan werken.

Dit zijn zo maar wat voorbeelden waarbij een opstelling van grote waarde en heilzaam kan zijn. 

Systemisch werk is gebaseerd op drie principes:

  • erbij  horen
  • ordening – iedereen dient zijn eigenlijke plek in te nemen
  • balans in geven en nemen

Data

Zaterdag 6 januari 2018 – Den Haag

Maandag 10 maart 2018 – Maassluis

Vrijdag 18 mei 2018 – Den Haag

Maandag 9 juli 2018 -Maassluis

Tijd: 10.00 – 16.00uur

Kosten

In een groep E 90,00

Locatie

Den Haag | Maasluis

Deelnemen

Stuur een mailtje of bel me even 06-42325316

Neem contact op

Interesse in een opstelling? Individueel ? Samen met (zaken)partner. Voor school of organisatie? Bel me even dan bekijken we samen de mogelijkheden.