Janneke

Janneke van Staalduinen

Even voorstellen:

 • Geboren op het platteland vlakbij het Staelduinse bos
 • Woonachtig aan de rand van Den Haag
 • Kinderen en kleinkinderen 😉
 • Meer dan dertig jaar werkzaam als zelfstandige
 • Intensief leven
 • Dankbaar voor mijn prachtige werk
 • Ontwikkelaar diverse trainingen en opleidingen w.o. ‘Ik ben ik en jij bent jij’
 • Dol op zon, zingen, gezelligheid, natuur, lekker eten en goeie koffie
 • Samen met jou en/of je kind
 • Binnen en buiten
 • Bewustzijn en positiviteit neerzetten
 • Werken met hart en ziel

Ik heet je van harte welkom in mijn praktijk!

Neem contact op met Janneke

Geaard, bevlogen, praktisch en helder. Dat is Janneke!

Ik ben ik, jij bent jij!

“En jij? Jij weet het!”

Wie is Janneke?

Ervaren en Doen

Als twintigjarige (1975) op een school met slechthorende kinderen dacht ze dat ze niets wist. Ze volgde haar gevoel en gezonde verstand en wist dat ze contact moest maken met het kind zelf. Die leerling kwam later wel. Door dat contact kreeg ze verbinding en kon ze daarna heel veel aan de kinderen leren.

Ze dansten op een krakerige plaat met klassieke muziek en deed natuurlijk zelf ook mee. Ze kleiden, schreeuwden, lachten en deden klapspelletjes. Alles om goed contact te maken met het lichaam en de zintuigen, wat een mooie uitdaging. De kinderen werden vrijer, blijer en stabieler.

Dit was een spannende en uitdagende tijd die leidde naar de universiteit. Studeren dacht ze, dát is de oplossing dan begrijpen mijn collega leerkrachten daarna wel hoe je kinderen werkelijk kan stimuleren. Wat een deceptie was dat, een aantal hyperventilatieaanvallen en een aantal jaren verder waarin ze geen kind te zien kreeg besloot ze haar studieboeken netjes op te bergen. Het beste besluit bleek later.

Praktijk

De praktijk was wat haar altijd trok. Doen en ervaren en op die manier leren.

Zo kwam van het een het ander. Economielessen geven aan volwassenen en kleuterjuf in de polder tot haar eerste praktijk ”Heling en bewustwording”.

Wat een geweldig avontuur om als 35 jarige vrouw mannen met oorlogstrauma en vrouwen met andere problematieken te mogen begeleiden. Wat een unieke leertijd was dit voor.

Cursussen ontwikkelen

De allereerste cursus die ze zelf ontwikkelde, natuurlijk om mensen bewuster te maken, was over de  dr. Bachbloesemremedies. En wat schetste haar verbazing de mensen kwamen heel graag, moeders konden daardoor hun eigen kind helpen, gingen ruimer kijken en ontdekken en zij wilden meer.

Uiteindelijk na heel veel andere ontwikkelingen, van regressie, werken met energie ging ze voor zichzelf de DRU yogaopleiding doen. Yoga vanuit het hart, een zachte dynamische vorm die zorgt dat verstilling en souplesse ook bij jou werkt.

Het kon niet uitblijven. 2003 Werd een belangrijk jaar.

Natuurlijk .. daar ontwikkelde ze haar eerste kinderyogaopleiding in 2003, die ze samen met haar toenmalige compagnon uit mocht voeren op basisscholen. Hoe vooruitstrevend was dat?!

En in dezelfde tijd ontwikkelde ze de eerste KINDERCOACH opleiding ‘Ik ben ik, jij bent jij”. En dat was voor die tijd totaal nieuw in Nederland..

De drijfveer om de kindercoachopleiding te ontwikkelen kwam door al die nieuwsgierige leerkrachten en ouders die zich afvroegen hoe het nou toch kon dat kinderen werkelijk steviger in hun kracht kwamen te staan en meer contact kregen met zichzelf.

LEREN IS ZIJN was geboren

Wat was haar doel? Kinderen op sociaal-emotioneel gebied sterker te maken. Want sociaal goed in je vel zitten en een zo gezond mogelijk lijf hebben zorgen ervoor dat je je cognitieve kwaliteiten goed aan kan spreken en kan ontwikkelen. In die tijd begon het eerste cyberpesten en deden ouders hier aangifte van. Maar dat was natuurlijk niet afdoende. Want pesten stopt pas als je stevig van binnen wordt en je je zeker gaat voelen en weet dat wie jij bent werkelijk goed is. Ik ben ik, jij bent jij.

Tot nu toe had ze heel boeiende en intensieve jaren en was ze een voorloper op veel gebied waarvan de werking in deze tijd steeds meer zichtbaar en geaccepteerd wordt.

En NU? Nu heeft de werking van deze dingen zich meer dan bewezen. Kindercoaches mogen al vaak op scholen een plekje krijgen, er wordt naar ze geluisterd en advies gevraagd. Wow! Dat is fantastisch.

En waar begint alles mee? Elke keer weer. Ze is er heilig van overtuigd: maak contact van uit jezelf met de ander.

Laten we met elkaar zoveel mogelijk kinderen bereiken om hun vertrouwen en basiskracht mee te geven.
En Janneke? Daar werkt ze nog heel graag op alle vlakken aan mee.

Janneke 2020

Wees wie je bent en geloof in je zelf want

Ik ben ik
En dat is goed
Ik zal dat altijd blijven

Jij bent jij
En dat is goed
Dat moet ook echt zo zijn

Jij bent jij
en ikke ik
jij en jij en ik en ik

Ik dus ik en jij dus jij
dat is voor ons allebei

“Complimenten voor al het positiefs dat u verspreidt in de wereld van nu. 🌸🌸”

Marianne D.

““…Wat is dat gaaf! Door deze opleiding ben ik zoveel bewuster en heb ik zo enorm veel plezier in wat ik samen met de kinderen op een dag leer. Het geeft mij zoveel lol. Het mooie is dat het ook als cadeautjes weer naar me retour komt. Eén van mijn leerlingen verzuchtte dat hij wel zijn hele leven op school wil zitten.”

Daniela Smeman • Als cadeautje retour, moeder, gedragsspecialist en leerkracht van een onderbouw groep